вівторок, 4 листопада 2014 р.

10 найбільш шкідливих продуктів, які небезпечні для здоров'я





Існує прислів'я: Ви - те, що ви їсте. Чи замислювалися ви про якість їжі, яку вживаєте? У сучасному світі дуже непросто завжди харчуватися лише здоровою їжею.

Проте вам слід знати, які продукти найшкідливіші і, навіть, можуть бути небезпечними для здоров'я. 
Більшість цих продуктів - це вже можуть бути  небезпечними приготовлена їжа, яку ви можете придбати в магазинах або ресторанах швидкого харчування.
Вона смачна і дуже зручна - купуючи її, ви економите час.

   Крім цього, багато продуктів зі списку не відносяться до категорії дорогих, що робить їх ще більш привабливими. Але насправді вони становлять небезпеку для здоров'я.
   Всі вони дуже калорійні і містять багато небезпечних транс-жирів або ж швидких вуглеводів, які відкладаються на талії у вигляді жиру. І, якщо у вас є можливість, відмовтеся від цих продуктів, віддаючи перевагу натуральним.

10 найбільш шкідливих для здоров'я продуктів
Картопля фрі - дуже смачний, але дуже калорійний продукт. Якщо часто харчуватися картоплею фрі, істотно підвищується ризик цукрового діабету та ожиріння. Містить багато шкідливих для здоров'я транс-жирів, на яких і смажиться і які надають їй особливий смак. Якщо хочете картоплі - приготуйте краще її самі вдома.
Солодкі газовані напої - в 100 мл коли або інших солодких напоїв міститься як мінімум 10 грамів простих вуглеводів (40 кілокалорій). Випивши 1 літр напою, ви отримуєте "у навантаження" цілих 400 ккал з швидких вуглеводів, які швидше за все перетворюються в підшкірний жир. Чи варто говорити про небезпеку таких напоїв, якщо в деяких містах США влади законодавчо обмежили їх продаж, щоб боротися з ожирінням.
Хот-доги - важко знайти більш небезпечний продукт для вашої фігури. Оброблене м'ясо, повне транс-жирів, разом з тістом, що містить дуже багато швидких вуглеводів, багато солі і різних шкідливих компонентів - ось складові хот-дога. Не дивно, що хот-дог може викликати дивовижні зміни фігури.
Гамбургери - по харчовому складу і калорійності дуже нагадують хот-доги - також калорійні і марні в плані корисних поживних речовин. Захоплення гамбургерами істотно підвищує ризик цукрового діабету.
Каші швидкого приготування - взагалі каші корисні, оскільки містять клітковину, яка дуже корисна і знижує ризик серцево-судинних захворювань. Але каші швидкого приготування в процесі обробки втрачають більшість всіх корисних якостей, до того ж містять багато простих вуглеводів.
Чіпси - містять багато солі і дуже калорійні, практично не містять корисних речовин. Чіпси - одна з головних причин ожиріння в розвинених країнах.
Кекси, тістечка - містять дуже багато транс-жирів і цукру. Дуже калорійні і небезпечні для фігури. Підвищують ризик виникнення цукрового діабету.
Попкорн - повітряна кукурудза містить багато хімічних речовин, таких, як діацетил, і солі. Віддавайте перевагу звичайній кукурудзі, вона набагато корисніша.
Торти - дуже калорійний продукт, часто містить до 50 г жирів (450 ккал) на 100 г продукту. Містять маргарин і багато цукру. Дуже небезпечні для фігури.
Маргарин - це транс-жири в чистому вигляді. Часто люди використовують його, замінюючи вершкове масло, але маргарин значно шкідливіший. Маргарин містить багато шкідливих хімічних речовин, які можуть бути небезпечні для здоров'я.





Немає коментарів:

Дописати коментар